Valentin napi menü

A tudományos és mély gondolatokat is félre téve, egy vacsora a Szerelemmel, képes érzéki hangulatot teremteni, főleg ha egy kis borral is oldjuk a gátlásokat!

Szerelem és Gasztronómia
Sokan úgy gondolják, hogy ez a nap a magyar kultúrától nagyon messze áll és egy amerikai butaságnak tartják. Nemes egyszerűséggel csak annyit mondanak: „Majd akkor tartom a Valentin napot, ha Amerikában is megünneplik a Busójárást!” Igazságot nem szeretnék tenni, mindenki érezzen és szeressen! Hiszen ennél jobb nincs is a Világon! A szeretet az egyetlen dolog, ami előre viheti a Bolygónkat! Annyi mindent veszünk át Nyugatról, ez egy nagyon szép emberi kezdeményezés, hát ünnepeljünk!  🙂

Gasztronómia
A tudományos és mély gondolatokat is félre téve, egy vacsora a Szerelemmel, képes érzéki hangulatot teremteni, főleg ha egy kis borral is oldjuk a gátlásokat! ☺
Összeraktuk a gondolatainkat a Séffel és összehoztunk egy újítóan ható ételkülönlegességet a mai vacsorára, ha van, kedvetek készítsétek el, próbáljátok ki! Ehhez az ételhez száraz vagy félédes fehérbor illik.


Lássuk!

#Tippek #Trükkök #Taktikák #Stretti
A Séf javaslata:  Porhanyós Flekken, Sült Steak Burgonya és Sült Cékla rózsa, szőlőmag olajjal locsolt zöldségek 

Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg Tarja/ filézett karaj, 3 dkg liszt, 1 dkg zsír, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 30 dkg burgonya, 30 dkg nyers cékla, 2dl olaj, fogpiszkáló, szőlőmag olaj a vágott zöldségekhez (1 db paradicsom, 0.5 db uborka)

Elkészítése:
Sült Steak burgonya: Kapcsold be a sütőt 200 Celsius fokra, had melegedjen! A burgonyát tisztítsd meg a szennyeződésektől, vágd cikkekre, majd főzd félig a sós vízben, körülbelül 13 perc alatt. Majd tedd a tepsibe némi zsiradék és ízlés szerinti só kíséretében! Süsd ropogósan készre körülbelül 15 perc alatt.
#Tipp: Ha a sült steak burgonyát így készíted, kevesebb zsiradék jut a szervezetedbe, ami csak jót tesz az alakodnak! Variálhatod édes burgonyával a fehér burgonyát, viszont az édes burgonyát nem kell előfőzni, mert sokkal gyorsabban készül el, mint a fehér társa!

Sült Cékla rózsa:
Hámozzuk meg a céklát és mandolin szeletelővel vágjunk belőle vékony szeleteket. Terítsük egy tiszta konyharuhával bélelt tálcára és itassuk fel a benne levő nedvességet. Terítsük a szeleteket sorba, úgy, hogy félig fedjék egymást, majd tekerjük fel.
#Trükk: Minél több szeletet sorakoztatunk, annál teltebb lesz a rózsánk!
Szúrjuk át a tekercset két fogpiszkálóval.
#Taktika: A tekercs aljánál vágjuk egyenesre, hogy a tányéron egyenesen álljon majd.
A rózsát a fogpiszkálónál fogva CSIPESSZEL, merítsük a 170 Celsius fokos olajban. 2-3 percen keresztül süssük, majd csepegtessük le rácson.

Porhanyós Flekken:
A húst kicsontozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és alaposan kiklopfoljuk, mind a két oldalát besózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
#Taktika: Kérd meg a kedves hentest, hogy csontozza és szeletelje a husit! 😉
A serpenyőben felhevítjük a zsírt és a hússzeleteket közepes lángon, sűrűn 15-20 mp-ként forgatva 3-4 perc alatt megsütjük. Vizsgáljuk meg, hogy elég puha a hús egy villával, ha kellően puha hagyjuk abba a sütést, mert innentől már csak szárad.
#Tipp: Ügyeljünk a húsra, nehogy meg égjen vagy túl készüljön! Tartsd be a sütési időt!
A sütés végén megszórjuk összetört fokhagymával.
#Trükk: A fokhagymának vágyserkentő hatása van! Ha mind a ketten esztek belőle, egyikőtöket sem fogja zavarni! 😉

#Taktika: A húst csak a sütés előtt pár perccel sózd meg. 😉
A vágykeltő ételekről itt is tudsz részleteket olvasni. https://stretti.hu/afrodiziakumok/

Kellemes szerelemben úszást kívánunk mindenkinek!