Torkos Csütörtök

Édes, gyomortelítés. <3 Úgy tartják, hogy ezen a napon kell elfogyasztani a Farsang maradékait!

Ez a nap, a néphagyomány szerin mindig hamvazószerda után következik. Idén február 27-re esik. 2006 óta foglal helyet, a hivatalos ünnepek között. Ennek sokan nagyon örülnek, hiszen ekkor „legálisan” lehet fogyasztani a finomabbnál finomabb ételeket és italokat. Lelkiismeret furdalás nélkül tele tömhetjük a bendőnket.  Úgy tartják, hogy ezen a napon kell elfogyasztani a Farsang maradékait, mind egy szálig, úgy, hogy egy morzsa se maradjon! Azt gondolom ez egy kellemes feladat és tényleg ünneplésre méltó! ☺  Ha valaki úgy gondolja, hogy a mai napra nem maradt maradék akkor látogasson el egy közeli ebédelős vagy vacsorázós helyre. Rengeteg étterem, cukrászda, söröző és csárda tartja ezt a szokást. Kedvezmények hada szerepel a menün és az árlistán. Sok vendéglátó ipari egység figyel a 40 napos böjt létjogosultságára, változatos böjti ételekkel is találkozhatunk.

Viszont, ha mégis úgy döntenél, hogy csak, el kellene fogynia a maradék pörköltnek, amit készítettél egy két nappal ezelőtt. Akkor, ha javasolhatom, maradj otthon és élvezd a főzés örömét, a kreativitás boldogságát, a családod jóllakatását. Közben a maradék tuti nem kerül a kukába. Ezzel megtisztelve a Földet és Önmagadat, hogy a munkád nem veszik kárba, és csökkentheted a kidobott élelmiszer mennyiségét!

#ASéfjavaslata: Készíts egy Erdélyi töltött káposztát! Sokszor kipróbált receptet olvashatsz majd, pontos mennyiségekkel, érthető megfogalmazásban. 8 lépés az egész és kész is az Isteni Erdélyi töltött káposzta.
A receptet itt találod, kattints a linkre: http://ec2-3-122-53-37.eu-central-1.compute.amazonaws.com/recipe/erdelyi-toltott-kaposzta-251
Csak a bátorságunk szabhat határokat a kreativitásnak!

#Tipp: Cseréld le a receptben található darált húst a pörkölt maradékára, vagy vágd apróra a pörkölt húsát és már kész is van a csere, a helyettesítés. Így a hús egy új káposzta köntöst kaphat, és a maradék is a legjobb helyre kerülhet! 😉

#ASéfjavaslata ha húsmentes receptet keresel. Ha tartod a böjtöt, amit a szervezeted egyébként meghálál, akkor készíts például egy finom karfiolpaprikást.  A recept 4 lépésből áll, könnyen elkészíthető és a megadott mennyiségekkel tudsz neki látni a recept elkészítésének. Csalódni nem fogsz, garantálom!
A receptet itt találod, kattints a linkre:
http://ec2-3-122-53-37.eu-central-1.compute.amazonaws.com/recipe/karfiolpaprikas-221
#Tipp:

Hajrá! Egyél egy igazán jót ezen a napon is!  ☺
Kellemes napot kíván a Stretti.hu csapata!