Töltött káposzta

Ez egy igazán hagyományos Karácsonyi étel, annak ellenére, hogy nagyon sok féle módon készül. Erre is érvényes a magyar ételek alapszabálya, miszerint ahány ház annyi töltött káposzta recept.

Mit lehet még készíteni a télen feldolgozott házi sertésből?
Szinte minden részét érdemes felhasználni, mert rengeteg finomság készülhet belőle. Télen is nagy hagyománya van, ennek az ételnek, amiről most beszélni fogok. Mire figyeljünk, hogy megnyerjük a konyhában, legjobban tevékenykedő FÉS (SÉF) címét. Ha töltött káposztát szeretnénk készíteni!

Töltött Káposzta:

Ez egy igazán hagyományos Karácsonyi étel, annak ellenére, hogy nagyon sok féle módon készül. Erre is érvényes a magyar ételek alapszabálya, miszerint ahány ház annyi töltött káposzta recept. Szabolcsban például friss káposztából készül, a Dunántúlon pedig savanyított káposztából. Persze mindenkinek a saját receptje a legfinomabb. Az igazán jó töltött káposzta titka a jól megválasztott alapanyagon múlik! Azon, hogy több féle húst teszünk bele. Meg persze a szereteten, amivel készül!

Tanácsok a töltött káposzta elkészítéséhez:

Ha tehetjük, legyen benne 3-4 féle hús, bőrös nem bőrös, csontos és nem csontos. Legyen benne füstölt hús is, ez lehet egy istenien fűszerezett kolbász is. Tegyünk bele káposzta levélbe csomagolt gombócot és csomagolás nélküli gombócot is. Sokkal finomabb, ha a rizst a gombócba nyersen tesszük bele nem főzve. A tölteléket egy kicsit fűszerezzük erőteljesebben, mert a főzés során veszít az ízéből.

Jó étvágyat kívánunk és kellemes főzőcskézést!