Tökéletes Burgonya püré trükkök

A héjától nem kell megfosztani, mert az értékes tápanyagokat a külső borítása tartalmazza. Ízletesebb lesz, ha a főzést követően hámozzuk meg és vágjuk darabokra, miután már kihűlt, persze.

Erre, arra, itt, ott már mindannyian találkoztunk az életünk során rosszul elkészített burgonyapürével. Bevállalható, hogy kellemetlen enni is és készíteni is, ha a végeredmény nem finom.

– Szólj, ha tévedek!
Vagy hideg, ragacsosan nyúlós volt, vagy nem főtt át eléggé a krumpli, vagy ízetlen volt, vagy csak úgy tocsogott a tejben, ugye? 

 

 

Pontokba szedtem a tökéletes burgonyapüré titkát.

Mire Figyelj:

1: A burgonyát mindig hideg vízbe kell feltenni főni a sóval! (oly sós legyen a főzővíz, mint a tenger vize). A héjától nem kell megfosztani, mert az értékes tápanyagokat a külső borítása tartalmazza. Ízletesebb lesz, ha a főzést követően hámozzuk meg és vágjuk darabokra, miután már kihűlt, persze.

2: KRUMPLINYOMÓ! Nem turmixgép! A trumix gépben a burgonya csirizes állagot vesz fel, mert a benne levő keményítő kioldódik. Gyengéden kell bánni vele és rövid ideig. Nem szabad túl dolgozni az alapanyagot!

3: A vaj legyen szobahőmérsékletű! A tej pedig langyos, de az sem baj, ha forró.
Könnyebb a szép habos állagot elérni, ha betartjuk a hőmérsékletet.

+1 : Egy lábas hőmérőt érdemes beszerezni. Mellyel pontosan meg tudjuk nézni a főzővíz hőmérsékletét. Erre azért van szükség, mert FONTOS, hogy a hőmérséklet NE emelkedjen 80 Celsius fok fölé! A burgonya ezen a hőmérsékleten főzve éri el, a legfinomabb ízét.

 

 

A vasárnapi rántott husi mellé a Tökéletes választás a TÖKÉLETES burgonyapüré (savanyúsággal, vagy valamilyen salátával)

Beszélgessünk itt : https://www.facebook.com/groups/414942472517983/

Burgonyás receptekért kattints ide:
http://app.stretti.hu/

Csodásan gyönyörű Napot kívánunk Nektek!