Tippek, hogy igazi szakács módon foglalj helyet a saját konyhádban

Ha nem tartod karban a késeidet, és nem élezed őket rendszeresen, a főzés inkább nyűg lesz, mintsem élvezet!

Éveken át kell tanulni ahhoz, hogy valakiből igazi Séf/Konyhavezető legyen, és hosszas órákon keresztül kell elsajátítani a legaprólékosabb műveleteket, főzési technikákat. Viszont ha hobbi szakácsnak vallod magad, akkor is, főzésről főzésre több dolgot tanulhatsz meg, és egyre jártasabb lehetsz a konyha tudományban. Ha jól figyelsz! Vannak olyan törvények/ szabályok, amiket egy profi séfnek és egy hobbi szakácsnak egyformán tudnia kell, csakis azért, hogy finom ételek kerülhessenek az asztalra a szánk elé!

Tippek:

A kés mindig legyen éles! A legfontosabb eszköz a kés, amivel a konyhában dolgozol. Ha nem tartod karban a késeidet, és nem élezed őket rendszeresen, a főzés inkább nyűg lesz, mintsem élvezet! Később egy új cikkben mesélünk nektek a késekről és a helyes használatukról! 

Sose tedd be a mosogatógépbe, mert tönkremehetnek. Saját kezeddel mosd el az eszközöd és utána töröld szárazra.

Kóstolj, fűszerezz, kóstolj, és ha kell, fűszerezz újra! A sóval pedig nagyon vigyázz! Nem lehet kivenni az ételből, de hozzárakni, mindig lehet! 

Tartsd tisztán a munkafelületed! Főzés közben rögtön takaríts is! Ha elővetted a fűszert, használat után rögtön tedd el! Ha valami kilöttyent a konyhapultra, fogd a rongyot és takarítsd fel! Ezek pár másodperces műveletek, amikre még főzés közben is van időd. Könnyebben és tisztábban dolgozhatsz, ha főzés közben nem hagyod magad körül elszabadulni a káoszt. –igen a zseni átlát a káoszon! Fontos a káosz, ha rend is lehet?

Szerezz be egy nagy vágódeszkát! Egy pici deszkáról, minden lepotyog, kényelmetlen! Lehet fából vagy műanyagból! 

Szép napot kívánunk!

Ha kedved tartja keress meg minket Facebookon!