Tea Típusok

Egy csésze tea elkészítése igazán nem bonyolult, mondhatni mindenki számára egészen könnyen elkészíthető.

Vajon tudjuk-e, hogy hogyan kell teát főzni? Tudjuk –e, hogy hogy főzik 2000 éve a teát. A magyar háztartások 80 % -a rosszul használja a tea füvet!
Nézd meg, hogy Te jól csinálod-e?

Egy csésze tea elkészítése igazán nem bonyolult, mondhatni mindenki számára egészen könnyen elkészíthető. Viszont van egy pár hőmérséklet illetve áztatási idő, amit érdemes betartani, ha egy finoman tökéletes teát szeretnél elkészíteni a nap bármely szakaszában.

Az adott tea áztatási ideje és a víz hőmérséklete a fajtájától függ.
Körülbelül 2- 2,5 dl tea elkészítéséhez 1-1,5 teáskanálnyi teafüvet szoktunk leforrázni.

Tea Fajták:

Fehér tea hőfoka: 65-70 Celsius fok, áztatás:1-2 perc
Sárga tea hőfoka: 70-75 Celsius fok, áztatása: 1-2 perc
Zöld tea hőfoka: 75-80 Celsius fok, áztatás: 2-3 perc
Oolong tea hőfoka: 80-85 Celsius fok, áztatás: 2-3 perc
Fekete tea hőfoka: 95-100 Celsius fok, áztatás: 3-5 perc

Az áztatási időt érdemes pontosan betartani, mert ha ezt nem tesszük a tea vagy ízetlen, vagy nagyon keserűvé/ihatatlanná válik.

A folytatásban megtudhatjátok melyik tea mire jó. Melyek azok a tulajdonságaik, amelyek szervezetünkre igazán kellemes hatással vannak.

Kellemes napot kívánunk!