Randi menü

Ha úgy érzitek, hogy már nem arra vágytok, hogy a szeszélyes séfek ajánlatait bújjátok az étlapokon akkor az az ötletem, hogy maradjatok otthon! Vagy ha nem arra akartok várni, hogy ki fog kinek főzni akkor főzzetek egymásnak, főzzetek közösen olyan ételeket amiket még nem próbáltatok sose .

Elsőre rendkívül izgalmasnak tűnhet ez a cím! Valójában az is, hiszen mikor eljutunk Vele, Azzal A Bizonyos Férfivel Arra A Pontra, hogy már szívesen látnánk a vacsoraasztalunknál. Akkor, na akkor megfogalmazódik az összes nőben  az a nagyszerű tény amit már nagyanyám is duruzsolt gyerekként  a fülembe – fenn hangon, mintha ő már tudna valamit-.
„A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út”- nagyszerű közhely, és még igaz is.
Harmincon túli fejjel már én is lassan kezdem kapizsgálni, hogy a főzés tudományának az elsajátítása egy férfi szemében majdnem a legjobb hír amit kaphat/ tapasztalhat, attól a Nőtől akit választott. Enni szükségszerű! Viszont a kapcsolatbéli kiegyensúlyozottság mint az Élet oly sok területén például a főzés alkotásában a harmónia megteremtése, itt is nagyon fontos!
Ha egy nő főz egy férfinak akkor kedveskedik, ha egy férfi főz egy nőnek akkor  tuti fix, hogy szerelmes . Az átlag férfiak gyakran a főzéssel átlépik az oly kényelmesnek gondolt komfort zónájukat, csupán azért, hogy Neked/Nekünk boldogságot okozzanak és mi kedvünkért hajlandóak kockáztatni a „kényelmüket”.

 –Bocsi főzős pasik, tudom, hogy léteznek olyan férfiak akiknek a főzés A valódi komfort zóna, és ezzel a tudással hódítanak. Ezt a jó szokásotokat ne dobjátok el! –

„A nők csak azért főznek kissé egyszerűbben, mert a család élelmezőjeként a praktikumra , a gazdaságosságra kell helyezniük a hangsúlyt. A férfiak pedig általában kedvtelésből ragadják magukhoz a fakanalat, tehát jobban teret engednek a szárnyalásnak. Vagyis míg a nők főzése inkább mérnöki, addig a férfiaké művészi tevékenység!” – Bernard Loiseau mondta, nem én! Talán ember kérdése az, hogy ki hogyan főz és nem férfié illetve nőé. Viszont biztosan van valami a férfi és a női főzési szokásokban ha ezt a mondatot olvasgatjuk……Mi a véleményetek? Szerintem erről még beszéljünk majd a későbbiek folyamán!

 

 

Enni muszáj, Főzni még inkább! Neki vagy Vele?

Ha úgy érzitek, hogy már nem arra vágytok, hogy a szeszélyes séfek ajánlatait bújjátok az étlapokon akkor az az ötletem, hogy maradjatok otthon! Vagy ha nem arra akartok várni, hogy ki fog kinek főzni akkor főzzetek egymásnak, főzzetek közösen olyan ételeket amiket még nem próbáltatok sose. Vicces szituációk, csók közeli helyzetek és izgalmak alakulhatnak egy ilyen főzés során.

– Főzhettek például úgy, hogy kiválasztotok egy nemzetre jellemző ételt és megfőzitek magatoknak menü gyanánt!
– Feloszthatjátok egymás között a feladatokat. Vicces szituációkat szülhet ha,Te vagy a szakács és a választottad mondja meg azt amit egy étterem konyháján a konyhavezető ad parancsba!
– Vagy összeállítotok egy közös menüt a Stretti.hu segítségével! Különböző nehézségű ételekkel találkozhattok! Legyetek bátrak!

Milyen alapanyagokat NE válasszunk ha együtt főzünk:

  • Spagetti paradicsomos alappal: Kizárólag csak abban az esetben készítsünk, ha nem tartunk attól, hogy a paradicsom szósz a ruhánkon landol! Továbbá kínossá válhat a tésztaszálak szürcsölése hacsak nem Suzi és  a Tekergő filmszerepére vállalkozunk a vacsora jelenetben.
  • Csirkeszárny és az oldalas. AZ UJJSZOPOGATÁS, NE, SOSE.! Szuper jó dolog cuppogva lakmározni én tudom, na de a randi menü alatt ne válasszuk ezeket az alapanyagokat. Rendkívül kínossá vállhat!
  • A csinos pofidban a kis gyöngyfogaid hamar a saláták (spenót, rukkola, madársali)áldozatává vállhatnak. Te is látod magad előtt a képet ahogy a szemfogaidon csücsülnek a kis levelek!?
  • A mennyei rákfélék isteniek, de képtelenség romantikusan elfogyasztani őket. A hús tépése marcangolása nem túl csábító valljuk be.
  • A mexikói ételek sok fűszert tartalmaznak ezért az se túl szexi ha egy egy izzadság csepp csurog a homlokodon, ha szereted is a fűszeres kajákat ne vágj fel vele! Nem beszélve a babról, amire ha érzékeny vagy, csúnya puffadást okoz.
  • A hagymaféléket se használjuk fel nyersen egyik ételünkbe se. Azt mondják az okosok, hogy ha mind a ketten eszitek a hagymát abból nem lehet probléma, ám én mégis ennek hanyagolására sarkallak. Kellemetlen szagok alakulhatnak ki.

 

 

Persze mindig fontosabb az, hogy megtudjuk teremteni az ideális körülményeket az este folyamán, mint hogy mennyi pénzt költöttünk az alapanyagokra, vagy mit eszünk. Legyünk nagyvonalúak amennyire csak megengedi pénztárcánk. Adjuk mindig minden körülmények között saját magunkat, csupán azért , hogy a másik fél megismerjen bennünket.  Abból baj nem lehet! Valószínűleg nem az étel fogja eldönteni azt, hogy lesz további folytatása a randizásnak, de egy plusz piros pont mindenképp jár ha elkészítetted a randi menüt.

Főzzetek sokat és szeressétek egymást!