Pizza Buon Appetito

A pizza szó valószínűleg a picea szóból ered, ami a latin pincere (összegyúrni) szóból származik. Az eredeti olasz pizzára mozzarella, bazsalikom és olíva olaj kerül, és legvégül a különböző feltétek.

A pizza Olaszországból jött, és híres mestersége az emberek elkápráztatása és lenyűgözése, na meg a jól lakatása! Az olaszos vérmérséklet kívánja a pizza ropogósságát és a számunkra tökéletes sorrendet. Egy igazi „szabad”, gyorsan elkészíthető, meleg tészta különlegesség.  Ami annyi féle képen készülhet, ahány ház megtalálható Világszerte. Ma már nem tudunk olyan helyet mutatni a Világon, ahol ne ismernék.  Ebben rejlik igazi nagyszerűsége.

Ami nem meglepő. Az alapja egy finom kelt tésztából készült lepénykenyér. Amelyre vagy paradicsom, vagy tejföl, vagy mustár, vagy bármilyen krémes szósz kerül/kerülhet. Arra a különböző feltétek örvénylő sokasága és a sajt, a pizza koronája.

Tudtad?
A pizza szó valószínűleg a picea szóból ered, ami a latin pincere (összegyúrni) szóból származik. Az eredeti olasz pizzára mozzarella, bazsalikom és olíva olaj kerül, és legvégül a különböző feltétek. Összekeverhetetlen fűszere az oregánó és a pepperoni.

A legjobb pizza receptet a stretti.hu alkalmazása rejti.
Ha, van kedved regisztrálj!  

Pizza készítésre fel! 

Szép napot kívánunk!