Mindegy!?

A Séf segít, mert erre is gondolt! Ha felteszed a családnak a kérdést, hogy mi legyen a kaja és megkapod, a Mindegy választ, akkor szeretném azt javasolni, hogy ne is állj bele ebbe a kezdő vitába.

Ismét egy szuper filozófiai kérdést szeretnék boncolni, és még megoldást is adni, ahogy mindig! Sose mindegy, olyan nincs, hogy mindegy! Vagy mégis?
Elgondolkoztatok már a Mindegy jelentésén és a tartalmán, hogy milyen szövegkörnyezetben fordulhat elő, ha a konyhakérdéseket vesszük figyelembe?

Sok háztartásban hangzik el a kedves kérdés a család főzőmesterétől, ami egy kardinális Eget rengető kérdés számára. Hiszen tervezni kell, bevásárolni, menüt írni…. (Nyugi, a stretti.hu megírja helyetted a listát is )

Mi legyen holnap vagy azután a táplálék, a vacsora, az ebéd, a reggeli?

A drága családtagok, sokszor azt a választ adják, hogy Nekem Mindegy! De még előfordulhat az a válasz is, hogy Nem tudom, vagy a Bármit, de esetenként egészen hangosan kiáltozva hallani a gyerek vagy apa szájából, hogy legyen Rántott hús Rántott hússal és Rántott hús körettel, de jó lesz a Rántott hús is. A változatosság gyönyörködtet, nem lehet mindig ugyanazt enni…… Ebben egyet értünk, igaz?

Na, már most a Mindegy-et megfőzni sajnos nem lehet! Vagy mégis? Gyakorlatilag a semmivel egyenértékű. Mert a semmi már egy olyan valami, ami van. Mert ha nem lenne, akkor szavunk se lenne rá, ilyen az eset a Mindegy-nél is.

Ezen a logikán végig menetelve, kitalálta a Séf a Mindegy gombot, a regisztrációhoz kötött weboldalon. Pontosan azért, mert általában a konyhát birtoklók kb. 15 étel receptet pörgetnek felváltva. Túl nagy választás nincs, vagy nem ismernek jó recepteket, vagy azért mert nincs kedvük se ezen gondolkodni, vagy mert jó lesz az ami van. Senkit nem áll szándékomban megsérteni, de ha a szívedre teszed a kezed, akkor mi a kérdésre a válasz, vagy ha visszagondolsz?

MINDEGY!

A Séf segít, mert erre is gondolt! Ha felteszed a családnak a kérdést, hogy mi legyen a kaja és megkapod, a Mindegy választ, akkor szeretném azt javasolni, hogy ne is állj bele ebbe a kezdő vitába. Egyszerűen csak fogd meg a mobilod, vagy a tableted és regisztrálj. Majd nyomd meg a Mindegy gombot. A jó sok meglévő recept közül ki fog dobni neked egy új, könnyen elkészíthető, gyors és finom receptet, ha nem tetszik az a recept, mert előfordulhat, addig nyomkodd a Mindegy-et amíg, olyat nem találsz, ami a fogadra való! 
Látod milyen egyszerű a Mindegy? Mindegy a megoldás, mert a Mindegyre is van megoldás!

Nyomd a Mindegy gombot, ha nincs jobb ötleted! 

Nekem ma nem volt jobb ötletem, így gyorsan főztem egy MINDEGYET: Holland rakott lazac a mai menü! 

Gyere és próbáld ki!

Nekem mindegy, neked mindegy?

Szép napot!