Mézi

Elárulom nektek a csokoládémáz trükkjét, amit szuper a mézeskalácsokra tenni díszítés gyanánt.

Mézeskalács üzemet nyitni a Karácsony közeledtével igen hasznos lépés. Hiszen csak eszed, és csak fogy és csak azt hallani a szádból, hogy de finom, és az egész lakás milyen jó illatú, ahogy körbekering minden zegzugban!

Ugye?

1-2 darabot sütni belőle egyenesen, butaság és talán nem is lehet. Ha csak nem óriási mézes képet szeretnél készíteni… ☺ Képzeld el, egy kg lisztből legalább 200-230 db mézeskalácsot lehet elkészíteni. /Elkészítettük, megszámoltuk/ Máris jobban hangzik, ha az üzem nyitásán törjük a fejünket. Igaz?

Viccet félre téve.

A mézi készítés egy fergeteges családi/baráti program, ahol a kacagást hallani/érezni és a mézeskalács illatát egyenesen tapintani lehet.  A hozzávalói egyszerűek és könnyen beszerezhetőek. Az izgalmak és az üzem nyitásának a kezdeti felfokozottságát elkerülve.  Elárulom nektek a csokoládémáz trükkjét, amit szuper a mézeskalácsokra tenni díszítés gyanánt.

A pontos mennyiségekért regisztrálj itt: http://app.stretti.hu/

Lássuk!

Csokoládémáz:

  1. lépés: A csokoládét egy kis edényben, gőz fölött, fölolvasztjuk.
  2. lépés: Mikor már puha, kikeverjük a cukorral és a vajjal.
  3. lépés: Ha már langyos, egy kevés tojásfehérjével hígítjuk, amitől szép fényes lesz.
  4. lépés: A sütemények tetején is jól mutat, nem mellesleg nagyon finom csokoládéval díszíteni.

Csodákban gazdag napot kívánunk!