Magyar alapanyagot minden háztartásba!

A tudatos vásárlás manapság nem csak „menő” hanem, igenis kifizetődő!!!

Miért válaszd a hazait?

 • Lehet, hogy könnyebb levenni a NAAAGY szupermarketek polcairól a különböző féle kész összetevőket. Egyszerre megvenni a takarítószerektől kezdve a péksüteményekig mindent, egy helyen. Viszont, Gondoljunk csak egy pillanatra arra, hogy a vásárlás során kiadott összeg (az anyagi támogatás) hova és mibe „kerül”!?
  Hazai termelőktől vásárolni, azt jelenti, hogy a hazai piacot és a hazai kisvállalkozókat támogatjuk! Pont.
  Picit költségesebb lehet, és időigényesebb, viszont a mellette szóló érvek magukért beszélnek!
   
 •  Amit megvásárolunk, azzal lehet, hogy Lajos néninek a lányát és az ő családjának, a kiskutyájának a szájába is enni adhatunk. Mert enni mindenkinek kell, és csekkeket fizetni is…. Ez egy sarkított példa, viszont fontos küldetés lehet mindannyiunk számára, hogy segítsük és támogassuk a magyar kisvállalkozókat/egymást! 
 • Ezotéria és Spiritualitás nélkül is szabad szemmel látható, hogy ha egy kistermelői családtól vásároljuk például a tejtermékeket, akkor azok mennyivel több odafigyelést, időt és szeretet kapnak. A hentes áruról ne is beszéljünk….Ha van egy jó húsosunk, akkor rá nagyon vigyázzunk!!! 
  Tehát: Szeretettel készül, ami nagyon sok plusz töltetet adhat az étel elkészítéséhez. 
 • Azonnal kapcsolatba léphetünk a gyártóval/ termelővel. Különleges ismertető jegyeik vannak!  Vagy a piacon a pult mögött állnak, (azonnal kérdésekkel bombázhatóak) vagy levélben is „panaszkodhatunk/dícsérhetünk” ha esetleg van miért.
  Név szerint emlékeznek ránk, különlegesek lehetünk. Míg egy szupermarketben maximum a pénztáros Rozika bácsival elegyedhetünk szóba, aki sajnos nem fog tudni tenni a termékek minőségi javulásáért.  
 • Tegyünk együtt a Földért!
  OK, aláírom, hogy drágább, ha termelői alapanyagokat vásárolunk. De ha az olcsóbb innen- onnan szállított alapanyagokat választjuk, akkor sokkal több üzemanyag , füst, káros anyag szabadul  bele a nagy Világba, míg a termék az Országunkba nem ér. A ráfordított energia sehogy sem kifizetődő. Se hosszú, se rövidtávon. 

+ Tipp:

Figyelj arra, amit eszel és amit veszel!
A tudatos vásárlás manapság nem csak „menő” hanem, igenis kifizetődő!!!
A következő generációnak adjuk ajándékul a figyelmet és azt a tudatosságot amivel a Föld jó kezekbe kerülhet!

Hiszek a fenntarthatóságban! Te hiszel?

😉