Kézenfekvő egészség: Kacsazsír

A kacsazsír képes, közömbösíteni és eltávolítani a szervezetben túltengő savakat.

Te mivel főzöl?- zsírral, -olajjal,- pálma olajjal, -kókuszszírral?
Mi az, ami képes közömbösíteni és eltávolítani a szervezetben túltengő savakat is?

A kacsazsír!

Szeretném elsimítani azt a tévhitet miszerint a kacsazsír nem tesz jót a szervezetünknek. Nagy butaságot mond, aki így gondolja és ezt most be is fogom bizonyítani! Figyeljetek! 😉 Sok orvosi tanulmányban olvasható, ami bizonyított, hogy az étkezési zsír, egészséges, rengeteg jótékony hatása van, több a benne levő tápanyag, mint például az olíva olajban!

A zsírokat általában összekapcsolják az emberek a túlsúllyal, ami némileg megalapozott lehet, hisz a túlsúly egy fajta mértékletességi hiány miatt is kialakulhat. Emelett, sok egyéb megoldásra váró feladat is okozhatja a test túlsúlyát! Sokan nem tehetnek róla, hogy testük plusz kilókkal gyarapszik!
Sokszor mondom és most is idevág, részben: „Értéked legyen a mértéked, mindent lehet, ésszel!” – szerintem van alapja! Szerinted?

Néhány évtizeddel ezelőtt a 70-es években hatalmas nagyvállalatok kezdték el a „light” termékek különböző kémiai folyamatokkal előállított élelmiszerek forgalmazását. Ennek hatalmas marketing kampánya volt és a kedves emberek megijedtek, hogy a jól már régen bevált zsír nem is olyan egészséges. Ez nagy tévedés!

Az emberi szervezetnek szüksége van némi zsírra. Bizonyos vitaminok csak zsírban oldódnak, a zsír segít az ásványi anyagok felszívódásában!  A Séf azt javasolja, hogy ha sütni/főzni támad, kedvetek akkor használjatok kacsazsírt!

Részletesen:
Jótékony hatásai a Kacsazsírnak:

A kacsazsírban úgynevezett linolénsav található. A linolénsavat a testünk felhasználja, a sejtek egészségének a megőrzésére és a sejtek osztódására, rendbehozatalára. Fontos szerepet játszik még a kálcium felszívódásában is. Valamint a kacsazsírban található egyszeresen telített zsírok csökkentik a koleszterin szintet. Olyan antioxidánsokat is tartalmaz, melyek elpusztítják a szabad gyököket. Képzeld, van, olyan fogyókúrás étrend ahol kifejezetten javasolják a jó zsírok fogyasztását! Meglepő, de hidd el, hogy a szervezetnek szüksége van a zsírra! A fogyáshoz zsír is kell, meg persze kitartás, és jó receptek! Itt tudsz „mazsolázni”:  http://app.stretti.hu/
A kacsazsír képes, közömbösíteni és eltávolítani a szervezetben túltengő savakat.  A zsír szükséges a sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek „zsírozott” működéséhez, védi a szerveinket és segíti a vér könnyű áramlását. Száz szónak is egy a vége: Egészséges! Főzzetek zsírral, ha tehetitek és fontosnak találjátok!

Saját magad is készíthetsz finom kacsazsírt, nyomás a henteshez és kérj tőle kacsahájat egy jó 3 kilóval, hogy jusson mindenkinek! ☺ Ez az adag ki fog tartani jó 3 hónapig is!

A Séf javaslata:
A jól megtisztított, nagyobbakra darabolt kacsahájat egy nagyobb lábasba tesszük, majd lefedjük, és közepes lángon kezdjük el olvasztani.
#Tipp : 1 dl vízen kezdjük el sütni, mert így nem fog odakapni! A víz később elillan. Néha kevergessük meg!

Ha a kacsaháj darabkái kezdenek barnulni, akkor tekintjük késznek a zsírt! Sűrű szűrön szűrjük le, majd lefedés nélkül hagyjuk kihűlni! A finoman megsült kacsahájról ne feledkezzünk meg, mert nagyon finom kacsatöpörtyűt kapunk.
Rengeteg Isteni finom recepttel gazdagodhatsz, ha regisztrálsz! http://app.stretti.hu/
Kellemes napot kívánunk!