Helytelen tálalás

A nagyok azt mondják, hogy a sárgarépából farigcsált apró díszítések és az uborka díszek ideje lejárt.

Ronda, de finom!?

– Oké-oké én ezt értem, viszont a szememmel is „eszem”!
Tudtátok, hogy az ember már ránézésre megmondja, hogy ízleni fog- e neki az adott étel vagy semFontos, hogy ne csak a gyomrunk lakjon jól, hanem a szemünk is. Ne az legyen a cél, hogy épphogy elkészüljön az étel, hanem az is, hogy az legyen esztétikus és kívánatos.

A nagyok azt mondják, hogy a sárgarépából farigcsált apró díszítések és az uborka díszek ideje lejárt. Sőt 1975 Balatonboglár, félbe vágott narancs karikája sem megfelelő, a modern irányelveknek. Az apróra vágott petrezselyem, szexissé teszi az ételt- Na ez egy nagy Kamu!

Tippek:

  • pl.: Ha a pörkölt szaft a pörköltön kívül helyezkedik el a tányéron, azt töröljük le, mert nem gusztusos látvány!
  • Ne halmozzunk a tányérra többet, mint amennyit egy átlagember, enni tud.
    A leves ne legyen több 4,5 dl-nél. A főelemből 20-22 dkg-ot tanácsos feltenni a tányérra. A köret ne legyen több 20-30 dkg-nál. Érdemes az arany középutat választani.
    Repetázni, természetesen ér!
  • Műanyag dobozban, papír tányéron, ha lehet ne tálaljunk. Ha csak nem kifejezetten ez a terv! (pl: a piacon kapott hurka- kolbász mustárral és friss kenyérrel, annak valahogy meg van a feeling-je.)
  • Az evőeszközöket ne hagyjuk a tányérba, ha az ételt fotózzuk, mert olyan érzése van az embernek, hogy, -JAJJ Megzavartam az étkezést?!
  • Az egyszerű nagyszerű. Mindig legyen fókuszban az étel!

Szép napot!