Fenntartható Fagyasztás

Ha belevágunk a fenntartható/ környezettudatos életbe, akkor bizony szükség lesz a menütervezésre is!

Milyen módozatok léteznek arra, hogy NE egyszer használatos nylon zacskóba/vagy alumínium fóliába csomagoljuk az élelmiszert, ha azokat el szeretnénk tenni a fagyasztóba vagy a hűtőbe, hogy későbbre is legyen?

A válasz: Dobozolás, üvegtárolók használata, vászonból készült különböző méretű zsákok.

Ha belevágunk a fenntartható/ környezettudatos életbe, akkor bizony szükség lesz a menütervezésre is! Fontos, hogy előre gondolkodjunk, és tudjuk, mit szeretnénk főzni. Viszont, senki nem várja el tőled, hogy tartsd észben és tudd, hogy milyen alapanyag kell például a holnaputáni Bableveshez! A Stretti.hu regisztrációhoz kötött felülete segít! Kiválaszthatod a receptek közül, hogy melyik nap melyik napszakában mit szeretnél főzni, több hétre előre! (Ezek a receptek folyamatosan bővülni fognak, úgy tervezzük!)
+ Ami a pláne: Helyetted összerakja a bevásárló listát, így már csak meg kell dolgoznod azért a pénzért, amivel elmész vásárolni!
Itt tudsz regisztrálni: http://app.stretti.hu/

Dobozolás:
Ha neki indulunk ennek az életnek, akkor szinte teljes lehetetlenséggel kivédhetetlen az, hogy nulláról kezdjünk. Szinte minden háztartásban van már meglévő műanyag doboz, nem kell kidobni őket, egyelőre. Tartanak, amíg tartanak, ha elöregedtek mehetnek a szelektív szemétgyűjtőbe. Tehát nem kell újakat vásárolni, hanem jó a régi, használjuk fel azokat! Nagyon izgi felnőtt legózás veheti kezdetét, amikor bekerülnek végre a cuccok a fagyasztóba és a hűtőbe! Vicces, sok nevetgélős pillanatot okozhatnak a dobozok. 

Üvegben tárolás és ennek szabályai:
Ha a fagyasztóba szeretnéd eltenni a maradék ételt, egészen nyugodtan választhatod az üveg tárolókat, viszont vannak szabályok, hogy azok ne robbanjanak szét a hideg hatására. NE rakd tele sose az üveget, mert szétrobbanhat. NE pakold túl a fagyasztót, mert ha kinyitod és leesik az üveg a földre, az természeténél fogva, eltörik. Nyak nélküli üvegeket használj, például befőttes üveget. Mert ha nyaka van, az üvegnek az nagy eséllyel szétrobbanhat. Kockáztatni pedig nem érdemes, az ínycsiklandozó ételt, amit te készítettél.

Vászonzsák:
Például, ha kenyeret vásárolsz, és azt eltennéd későbbre, nyugodtan fagyaszd le. Először szeleteld fel, majd mindenféle gordiuszi csomó nélkül csomagold be a zsákba. Így, mindig annyi szeletet tudsz elővenni a fagyasztóból amennyi, kell. 15 perc alatt kiolvadnak a kenyérszeletek, és olyanok lesznek mintha most hoztad volna a péktől.

Van bevált tipped, hogy hogyan lehet hulladékmentesen fagyasztani, eltenni későbbre az ételeket?
Ha igen, szólj hozzá és keress meg minket Facebookon!

www.stretti.hu