Egy jó forralt bort

A legelterjedtebb, hogy a forralt bort vörösborból készítjük. Azért mert sokkal gazdagabb az aromaszerkezete és jobban harmonizál a fűszerekkel.

Fontos!
A forralt bort is érdemes jobb minőségű szőlő nedűből készíteni. Mindig! Nagyon kellemetlen lehet az íze, ha sok fűszert is teszünk bele, ha a bor illata kellemetlen, vagy borhibás, oxidált. Nem szükséges a legdrágább bort megvásárolni hozzá, de érdemes egy jobb, alapkategóriást választani. A legelterjedtebb, hogy a forralt bort vörösborból készítjük. Azért mert sokkal gazdagabb az aromaszerkezete és jobban harmonizál a fűszerekkel. Viszont, készíthetjük fehérborból is, ha könnyedebb ízvilágra vágyunk. Igaz, hogy a főzés közben bizonyos mennyiségben az alkohol elillan, de marad belőle bőven. Tehát mielőtt a volán mögé ülnénk, gondoljuk át alaposan, hogy fogyasztunk-e bort vagy sem. Jellemző fűszerei a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs, a gyömbér, a narancs, a citrom és a kardamom.

Egyszerű Klasszikus Forralt Bor recept:

Hozzávalók:
1 üveg száraz vörösbor (portugieser, zweigelt, cabernet sauvignon, merlo, syrah,….), 10 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 9 db szegfűszeg, 2 db szegfűbors, 3 szelet citrom.

Elkészítés:
1. lépés: A fűszereket, a cukrot és a vörösbort egy lábasba öntjük.
2. lépés: Addig melegítjük amíg majdnem eléri a forráspontját, majd beletesszük a citrom szeleteket.
3. lépés: Forrón kínáljuk!

Ti hogy készítitek a forralt bort?

Szép napot!