Csodás új Köretek

A következő izgalmas, ám nem feltétlenül megszokott zöldségköreteket nagyon jól kiegészítheted különböző szószokkal, mártásokkal is, hogy még színesebbé tedd velük a fogásodat.

A fehér és vörös húsok, halételek mellé köret jár, az egyszer biztos! A főtt krumpli és a párolt rizs finom, de egy idő után szükség van némi változatosságra, hogy ne essünk bele az unalmas köretek készítésének hibájába. A vitamintartalmukról nem is kell szólnom, hiszen tudjuk, hogy rendkívül gazdagok, és a rost tartalmuk is óriási.  Mutatom, hogyan tudod variálni őket úgy, hogy sose unj rájuk. Főleg, sütőben készíthető gyors ötleteket adok, mert ugye egyikünk se időmilliomos!

A következő izgalmas, ám nem feltétlenül megszokott zöldségköreteket nagyon jól kiegészítheted különböző szószokkal, mártásokkal is, hogy még színesebbé tedd velük a fogásodat. Önállóan is megállják helyüket!

Sárgarépa
Köretnek a legideálisabb a bébi répa, de ha éppen nem tudsz ilyet vásárolni, használhatsz normál méretű répát is. A feldarabolása után, ízesítheted fokhagymával, kakukkfűvel vagy oregánóval is. (+Só, törött bors).
A sárgarépához kitűnően illik a méz, ezzel is ízesítheted. Izgalmas édeskés ízt fog kapni. Jó hozzá egy kevés len- vagy szezámmag is. A chili, jól kiegészíti a sárgarépa édeskés ízét. Próbáld ki!

Paszternák
Önállóan is elkészíthető, de kitűnő párost alkotnak a céklával. Fokhagymagerezdeket tehetsz melléjük a tepsibe, melyek puhára sülnek, íze pedig mindkét zöldséghez kiválóan illik. Hajrá! Ne félj újat kipróbálni!

Édesburgonya
Napjaink egyik legdivatosabb zöldsége, amit a hagyományos burgonyához hasonlóan akár héjában is megsüthetsz. Párolhatod, főzheted. A nagyobb darabokat irdald be vagy darabold, hogy jobban magába tudja szívni a különleges olajat és a fűszereket.

Cékla
Hámozd meg előbb, aztán vághatod szeletekre vagy cikkekre is. Nejlontasakban fűszerekkel és olívaolajjal rázd össze, majd süsd ki tepsiben.
Elkészítheted a céklát egészben is. Csomagold alufóliába, vagy alapos tisztítás után egyszerűen tedd a tepsibe, szórd meg sóval és fűszerekkel, locsold meg egy kevés olajjal és már sütheted is. Nagyon finom! Csak ajánlani tudom.

Zeller
Ez a jellegzetes ízzel rendelkező zöldséget kár volna csak a levesekhez felhasználni. Önállóan is megállja a helyét köretként. Vágd hasábokra vagy kockákra és szórj rájuk valamilyen fűszeres sót, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Végül egy kevés olíva olajjal locsold meg!