Barna rizs, a csoda köret

Az elkészítési ideje hosszabb, mint a fehér rizsnek, de az íze kárpótol mindenért, garantálom!

Tudtad?

A rizs a világ egyik legjelentősebb gabonanövénye, hiszen a Föld lakosságának több mint 60% -a alapvető élelmiszerként fogyasztja. Esszenciális aminosav-összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható.
Abban különbözik a fehér rizstől a barna rizs, hogy készítése során a szemeket megfosztják külső héjuktól, de rajtuk hagyják a belső héjat, ami a rizs korpáját és a csírát jelenti. Ettől lesz a barna rizs rendkívül kiegyensúlyozott táplálék és remek fogyókúrás eszköz.

Élettani hatásai:
• kiváló mangán-, szelén-, magnéziumforrás, tartalmaz cinket, folsavat, E-vitamint, kalciumot, 12 esszenciális aminosavat, többféle B-vitamint
• kb. 8%-a keményítő, mely nagyszerű energia az izmoknak
• könnyen emészthető, nyugtatja az emésztőrendszert
• segíti a vesék működését
• jótékony hatású keringési panaszokra
• jótékony hatású magas vérnyomás esetén
• normalizálja a vér zsír- és koleszterinszintjét
• kitűnő kimerültség, stressz esetén (nyugtatja az idegrendszert)
• allergiás megbetegedések kezelésére kitűnő

Többféle képen készíthető. Ha serpenyőben szeretnéd elkészíteni akkor ugyanúgy készítsd mint a fehér rizst, azzal a különbséggel, hogy adj hozzá vajat és várd ki amíg megfő. Ez az idő kb. 45 perc. Elkészítheted a sütőben is, 175 C fokra előmelegített sütőben vaj hozzáadásával süsd készre. Ez az idő kb. 1 óra. Az elkészítési ideje hosszabb, mint a fehér rizsnek, de az íze kárpótol mindenért, garantálom!

Szép napot kívánunk!