Arra bíztatlak, hogy készíts házi leves kockát

Szoros az időbeosztásod? Sokszor nem jut idő arra, hogy minden egyes nap a konyhában tevékenykedj? Nincs több órád főzni? Megértem. Esetenként 30-60 perc van arra/mosogatással együtt/, hogy valamilyen ínycsiklandozó ételt készíts és varázsolj a család elé! Pontosan ezért érdemes olyan megoldásokat is előnyben részesíteni melyek könnyítik, rövidítik a bonyolultnak hangzó, hosszas, viszont rém egyszerű konyhaműveleteket.

A boltokban kapható kész leveskockákról azt hiszem nem fontos beszélgetnünk, vagy talán mégis egy icipicit. Érdemes elolvasni a doboz hátoldalát. Olyan „idegen” szavakkal és kifejezésekkel is lehet találkozni, mint például a nátrium-glutamát E621, nátrium- inozinát E627 vagy a szulfitos-ammóniás karamell. Mire gondolhatott a költő, amikor ezeket az anyagokat megnevezte és kifejlesztette, emberi fogyasztásra!? Alkalmas emberi fogyasztásra. Viszont, miért ne legyen olyan házi leveskockánk, aminek biztosan ismerjük a nevét és már találkoztunk az összes összetevőjével valamilyen formában?

Jó hírt hoztam, megint! ☺ Tudunk saját kezűleg is készíteni házi gyors leves alapot! Rém egyszerű megoldásai vannak. Ilyen, például amikor a maradék levest, ami legyen egy bármilyen habarás és tejszínmentes leves. Leszűröd, visszaforralod, jó sűrűre, és jégkocka tartóba öntöd. Majd amikor szükséged van rá, előveszed. Kész is a leveskocka. 
Van egy másik recept, azonnal el is árulom az elkészítését és a hozzávalóinak az összetételét. Nagyon sok étterem használja ezt a #trükköt #praktikát. Sok pénzt lehet vele megtakarítani, nem beszélve arról, hogy tényleg tudjuk, mi kerül a kockába.

Az adalékanyag mentes, házi leveskocka, ha ráérősek is vagyunk, körülbelül 30 perc alatt készen van. + a bevásárlás

Hozzávalók:
1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, fél csokor lestyán, 1 fej vöröshagyma, 4 db fokhagyma gerezd, 1 db paprika, kisebb fej zeller+ a zeller zöldje, só, törött bors, egy kevés olíva olaj

Elkészítése:
Legelső lépésként tisztítsd meg az összes zöldséget. Majd darabold fel őket akkorára, hogy kényelmesen keveredhessenek később a robotgépben.
#Taktika: Ne dobd el a zöldségek héját, nem szemét!: https://stretti.hu/a-hej-nem-szemet/
#Tipp: Figyelj oda arra, hogy mennyi zöldséget teszel egyszerre a gépbe, érdemes több kisebb adagban „darálni” ha szeretnénk vigyázni a gépünkre!
Önts egy kevés olajat a serpenyőbe és dinszteld meg rajta a zöldségeket. Ennél a szakasznál lehet ízesíteni. Érdemes csak egy kicsit sózni, hiszen később az étel jellegéhez mérten tudod majd beállítani a sótartalmat. Ha úgy érzed a keverék egy kicsit száraz adj hozzá egy pici vizet. Vedd elő a jég kockatartót és porciózd ki. Ebből a mennyiségből körülbelül 25 adag jön ki. Ha úgy gondolod, hogy még a héten készítesz levest, akkor le se kell fagyasztanod, elég, ha egy befőttesüvegben teszed a hűtőbe! Ha nem fagyasztod le, akkor maximum 5-6 napon belül használd fel. A maradékot célszerű lefagyasztani kisebb adagokban. 

Hajrá levesek!