Afrodiziákumok

Az afrodiziákum, vágyfokozó egy olyan gyümölcs, zöldség, fűszer, ital… lehet amely a hiedelmek szerint élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást. Ezek fogyasztása pozitívan hat szervezetünkre.

Mini Töri
A görög mitológiában a Szerelem Istennőjének, Afroditének elég hektikus volt a szerelmi élete, a történészek és a legenda elmondása alapján. Az Istennőnek sok házasságon kívüli kapcsolata volt. Afrodité megismerkedett Arész-szal a hadak Istenével és később bizony meg is lett ennek a találkozásnak a  gyümölcse. A következő Isten az Eros nevet kapta. Az erotika szó állítólag az Ő nevéhez köthető. Eros a szárnyas szerelmi Istenek hármasa közül, a szerelem a vágyak és a szex Istene.

 

 

Ez a történelmi áttekintés miért fontos?

A gyermek áldás történelmileg a társadalom nagy erkölcsi és vallási részét képezte, ezért a „hatékonyság” és a férfiasság fenntartása nagyon fontos volt! Mint mindig!Állítólag Afrodité egy kagylóhéjon jött ki a habzó tengerből és vakította el szépségével az Ölümposzt. Ez a kagyló egy osztriga volt, azért fontos mert a szexualitás szimbólumává vált később.
Afrodité tiszteletére minden természetes táplálékot amely szexuálisan stimulálja az embereke , afrodiziákumoknak nevezzük.

Az afrodiziákum, vágyfokozó egy olyan gyümölcs, zöldség, fűszer, ital… lehet amely a hiedelmek szerint élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást. Ezek fogyasztása pozitívan hat szervezetünkre. A modern kultúrában az embereket még mindig lenyűgözik az afrodiziákumok és ezek sikeressége. Sokan elhatározták, hogy bebizonyítják a romantikus ételek és a megnövekedett teljesítmény közötti összefüggést. Míg meg nem vitatják a tudósok ezek tényleges szervezetre gyakorolt hatását , vagyis ki nem derítik, hogy valójában placebóval állunk e szembe vagy sem, addig is fogyasszatok sok vágyfokozónak nevezett kaját!

Független attól, hogy új kapcsolatban élsz vagy már évek óta „nyúzzátok” egymást szerintem sose baj, ha extra ízt adtok a vacsorához, vagy sose rossz ha izgalmas új elemekkel gazdagítjátok az együtt elfogyasztott étket!  A fizikai intimitás minden párkapcsolatban nagyon fontos, ennek megőrzése elősegíti az általános jó közérzetet és még a stressz kialakulását is csökkenti.

 

 

Afrodiziákumok melyeket eddig sikerült megismernünk

 • Chili Paprika
  A magas hőmérsékletet a szenvedély szinonimájának is nevezhetjük. J A chili paprika kapszaicint tartalmaz amely hőt bocsájt ki szervezetünkből, ha azt elfogyasztjuk. Minél melegebbnek érezzük a „hőmérsékletét” a paprikának annál nagyobb a kapszaicin tartalma. Ezzel a hőmérséklet növekedéssel a chili növeli a tesztoszteron szintet és a libidót.  A chili paprika felszabadítja az endorfint. Az afrodiziákumok afrodiziákuma! Figyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba! Kellemetlen vége is lehet ha a mértéktelenség uralkodik el a fogyasztása során.
 • Gyömbér
  Ismert gyógyászati növény mely segíti az emésztést, de romantikus tulajdonságokkal is rendelkezik. Indiában nagyon elterjedt növény és az impotencia kezelésére használják. Felébreszti a testet és növeli a pulzus számot. Egy gyömbértea elfogyasztása a szerelmeddel egy izgalmas este kezdete lehet.
 • Banán
  A banánt széles körben romantikus „emlékeztetőnek” tekintik, mióta ismerik az emberek ezt a gyümölcsöt. A rengeteg B-vitaminnak és káliumnak köszönhetően a banán segít a testnek reproduktív hormonokat előállítani. Nem mellesleg, nagyon finom!
 • Csokoládé
  Az aztékok a kakaót tartották a legjobb afrodiziákumnak a vágy serkentésére, mert olyan anyagokat tartalmaz amelyekről ismert, hogy fokozzák az izgalmakat. Manapság az évfordulókra, szülinapokra, randevúkra…… előszeretettel választják ezt a meglepetést a férfiak is.  A Világ egyik legromantikusabb édessége.
 • Zeller
  Az illóolajának csodálatos hatása már az ősidőkben is jól ismert volt. A férfiak kitartóbbak lesznek tőle azt mondják. A zeller állítólag növeli a férfiak verejtékében azt a feromont amiért mi nők annyira odavagyunk. Elsősorban erős illata és keserű utóíze ami azt feltételezi, hogy növeli a libidót.
 • Fokhagyma
  A fokhagyma allicint tartalmaz , amelyről azt gondolják, hogy növeli a vér áramlását, így  nem egyszerűséggel a szexuális teljesítményt is. Ahhoz , hogy hatást érjünk el a fokhagyma evésével el kell telnie egy bizonyos időnek , hogy érezzük a hatását. Ez körülbelül egy hónap. Ha nagyon nem szeretjük a fokhagyma ízét akkor mint egy kapszulát kapjuk be és nyeljük le. Így biztosan nem fogja zavarni párunk orrát sem az a különleges illat ami már-már szagnak mondható. Vagy ami a legkézenfekvőbb megoldás lehet a szagok elgyengítésére : ha együtt fogyasztjuk el nyersen ezt a kincset! ????
 • Gránátalma
  Az ókori Görögországban Afrodité Istennő kulináris szimbóluma volt a gránátalma. A gránátalma belseje telis tele van apró gyümölcsös ehető magvakkal, ezeket a magokat a bőséggel és a termékenységgel társították. A gránátalma levének a fogyasztása csökkenti a stressz hormon szintjét egyaránt a nőkben és a férfiakban is. Hozzájárul a Vitalitás fokozásához ez a csodálatos gyümölcs. Szépsége mellett nagyon finom és antioxidánsokban gazdag! Lehetőségeinkhez mérten fogyasszunk belőle minél többet!
 • Füge
  A fügének a textúrája és illata is nagyon romantikus ha szabad ilyet mondani. Aminosavakban rendkívül gazdag, növeli így az állóképességet. A vas illetve a kálium tartalma nagyon magas. Évszázadok óta nagyon sok író és költő ír erről a gyümölcsről, sőt még azt is mondják , hogy a füge volt az a gyümölcs az alma helyett amely az eredeti bűnt okozta az Édenkertben. Az a legenda járja, hogy Kleopátra kedvenc gyümölcse is a füge volt és ókori görögök drágábbnak gondolták mint az aranyat.

Nagyon sok afrodiziákumot ismertünk meg a hosszú évek során, ilyen még például:
a Vanília, a Fahéj, a Datolya, a Bazsalikom, a Fenyőmag, a Görögdinnye, a Kardamom, a Mandula, a Kókuszvíz, az Édesburgonya, és még sorolhatnám…….

Abból baj nem lehet, ha a kamra és a hűtő tele van ezzel a sok ínycsiklandozó különlegességgel. Ezek a természetes libidóserkentő ételek manapság már szinte mindenhol beszerezhetőek.  Rendszeres fogyasztásukkal az egészséges táplálkozás útjára is sokkal könnyebben léphetünk!
Ki tudja, lehet még a testtömegünk is beáll a normális értékre ha a hálószobában is extra testmozgásra teszünk szert.

????