A Veganuár margójára…… Vegán burgert kóstoltunk!

Milyen megoldások vannak, ha végképp le kell kattanni a húsfogyasztásról? Pánikhangulatra semmi ok!

Egyre több cikkben és egyre több helyen olvasni/hallani, hogy bizony a húsfogyasztás nem igazán fenntartható, vagyis egyre bizonyosabb, hogy van más megoldás is!  A vegetáriánusok és a Vegánok tábora egyre csak növekszik, ez lehet divat, de azt hiszem ez inkább meggyőződés és önmagunk, az állatok és a természet testi/lelki szeretetén alapszik. De mindenki úgy gondolkodik és táplálkozik, ahogyan szeretne természetesen! Viszont érdemes egy picit belegondolni! 

Milyen megoldások vannak, ha végképp le kell kattanni a húsfogyasztásról?
Pánikhangulatra semmi ok! Ugyanis készülnek manapság olyan növényi alapú „húspogácsák”/kamu húsok, melyek megtévesztően hasonló íz világgal rendelkeznek, mint az igazi húsok burger pogácsái, mind ízükben és állagukban. A fehérje tartalmuk pedig, ÓRIÁSI!

Na de, mi található ezekben a kamu húsokban és hogyan készülnek?
Az előállítási folyamat sokkal fenntarthatóbb, kisebb víz és energiaigényűek ezek a „húsok”. Ha globálisan gondolkodunk, már pedig így gondolkodunk.
Hozzávalói nagyon egyszerűek és akár mi is elkészíthetjük az otthonunkban. Különböző növényi fehérjéket használnak fel. Például borsófehérje, rizsfehérje. Készülhet búza sikérből is, ezt nevezik seitannak (ejtsd: szejtán). Ezek az alapanyagok először egy présgépen mennek keresztül, ahol a gőz és a víz segítségével megfőzik, majd ízesítik és fűszerezik. Kész is a hússzerű állag! Igazán izgalmas, nem kell áttérni teljesen a húsmentes életre, de néha- néha érdemes ilyen izgalmas ételeket is megkóstolni.

Megkóstoltuk, nekünk nagyon ízlett. Finom a műhúsos burger! A szószok izgalmasak és ízletesek, illetve a friss zöldségek még jobban feldobják az összképet. Tulajdonképpen elégedettek voltunk és teljes volt az étkezés, nem éreztük azt, hogy még férne belénk, viszont nem volt az a felfújt léggömb „ide egy ágyat, mert azon nyomban elalszom” érzésünk sem. Lelkiismeret furdalás nélkül fogyasztottuk, úgy, hogy testünknek a legjobbat tettük! Szóval, ha tehetitek, próbáljátok ki!

Milyenek a tapasztalataid a vegán húspogácsákkal?
Kóstoltad már?

Keress  minket Facebookon!