A szivárvány színei I.

Az A-vitamin jobban működik a C-vitaminnal kézen fogva. Nem hiába testvérszínek a citrom és narancssárga. 

Megnyugtató, szemet gyönyörködtető, ha a tányérunkon a szivárvány színei megtalálhatók. Nagyon sokat számít lelkünknek, ha színes ételekkel vesszünk magunkat körbe a hideg szürke, téli napokon, meg úgy egyáltalán.
Szeretném megmutatni, hogy milyen sok szuper alapanyagot rejtenek a színeink. ÉS mennyire sok jótékony hatással bír a fogyasztásuk a szervezetünkre.

A citromsárga: Mindig egy kis napsütést hoz életünkbe és azonnal felvidít!
Banán, kukorica, citrom, sárga kaliforniai paprika, ananász, gyömbér,….
A citromsárga ételek tele vannak a legfontosabb immunvédő vitaminnal, a C-vitaminnal. Véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, erősíti az artériák kollagén szerkezetét, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a vérrögképződést. Vízben oldódik ezért naponta szükséges a pótlása.

A narancssárga: A napsütés után napnyugta következik, ami szintén fantasztikus érzés/látvány! Narancs, répa, mandarin, sütőtök, kurkuma, sáfrány, curry, mangó… A narancssárga zöldségek és gyümölcsök a béta-karotinnak, vagyis az A-vitamin provitaminjának természetes forrásai. Ennek köszönhetik narancsos árnyalatukat. Segíti a szép barnulást, valamint lassítja a bőröregedést. Az A-vitamin jobban működik a C-vitaminnal kézen fogva. Nem hiába testvérszínek a citrom és narancssárga. 

A piros: A szerelem színe mely, oly csodás!
Chili, eper, paradicsom, cékla, gránátalma, vérnarancs, piros paprika….
Úgy tartják, hogy csökkenti bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát a piros színű ételekben található Likopin. A chilliben lévő kapszaicin fájdalomcsökkentő és zsírégető hatású, így kiváló választás néhány fölösleges kiló lefaragásához IS!
+ a chili igazi afrodiziákum, ha már a szerelemnél járunk…

Olvasd el az Afrodiziákumokról szóló írásunkat is: https://stretti.hu/afrodiziakumok/
Segítsetek kiegészíteni a színeket a zöldségekkel és a gyümölcsökkel!

Gyertek a Facebookra és keressetek meg minket!
Színes recepteket itt találsz.: http://app.stretti.hu/


Csodás napot!