A süti sütés trükkjei

A leggyakoribbi sütési bakikat könnyedén elkerülheted. Nem nehéz a sütés, viszont van egy-két trükk, amit ha betartasz tuti olyan lesz a torta, a süti, a piskóta, a tészta amilyet szeretnél. 

Farsang idején házi sütit készíteni a családoddal vagy a barátok és a saját magad örömére nagyon jó kis elfoglaltság és szuper lélekmelengető érzés, ugyanakkor megvannak a buktatói is, a süteménykészítésnek! Előfordulhat, hogy úgy hibázol sütés közben, hogy észre sem veszed, csak azt, hogy a végeredmény nem az lett, amit szerettél volna. A leggyakoribbi sütési bakikat könnyedén elkerülheted. Nem nehéz a sütés, viszont van egy-két trükk, amit ha betartasz tuti olyan lesz a torta, a süti, a piskóta, a tészta amilyet szeretnél. 
Szuper sütis recepteket találsz itt: http://app.stretti.hu/

#Tippek #Trükkök #Taktikák:

 

  • A tészta egyes hozzávalóit (tojás és a vaj) jobb, ha szoba hőmérsékleten felmelegíted, mielőtt elkezdenél velük dolgozni. Érdemes felhasználás előtt minimum 45 perccel kivenni a hűtőből ezeket az alapanyagokat. Így könnyebben tudod majd összedolgozni a hozzávalókat.
  • Olyan és akkora sütőformát használj, amit a recept előír. Aki megalkotta a receptet, az úgy tette, hogy a hozzávalók mennyiségét és a sütési időt is összehangolta a sütőformával. Nem véletlen az, amikor megmondják, hogy milyen formát vegyél/készíts elő.

  • A sütőt valóban érdemes előmelegíteni arra a hőfokra, amit a recept ír. Ha elfelejtetted előmelegíteni a sütőt, akkor se tessék pánikba esni, mert be lehet tenni azon nyomban is a tésztát a sütőbe, de így változhat a sütési idő. Ezért érdemes tűpróbát végezni, amikor késznek ítéled a tésztát.
  • A robotgépet a legalacsonyabb fokozaton használva keverd össze a tojást és a cukrot, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. + Minél több levegő kerül a tésztába, annál lazább lesz.
  • Ha összedolgoztad a tésztát, nálad is bevett szokás, hogy a tál széléhez ütögetve próbálod meg leszedni a keverőkanálon vagy a fakanálon maradt tésztát? Ne tedd! Az ütögetéstől a légbuborékok elillanhatnak, a tészta így nem lesz laza, levegős.
  • Tudom, hogy izgi, ahogy sül a tészta és szemmel szeretnéd kísérni a sütit a sütőben is, viszont ha túl korán és túl gyakran nyitod rá a sütőajtót, összeeshet. Tessék kivárni az elkészültét!
  • A tejszínt csak addig keverd, míg el nem éred a kívánt állagot. A tejszínt nagyon könnyű túlverni, és ha túlvered, akkor kezelhetetlen/ használhatatlan lesz, azért mert a benne levő vaj kicsapódik.

Sütésre fel!

Csodás napot kívánunk!