A héj nem szemét

Narancs/Citrom héj sőt még a banán héja is segít a fogakat fehérebbé tenni.

A kidobásra ítélt zöldségek és gyümölcsök külső borításával mi a helyzet?

Héj- Ho , nem szemét!

Készíthetsz zöldség alaplevet: Burgonya, vöröshagyma, sárgarépa héj, póréhagymavégek és minden, ami zöldség héj, mehet egy fazékba vízzel, lassan főzve. Friss fűszerekkel is bolondíthatod, de önmagukban is tökéletes alaplevet adnak. Egy kicsi só és egy kicsi bors és már is kész a zöldség alaplé.

A tojásrántottába beleteheted az előzőleg már jól megtisztított sárgarépa héját! Keverd a felvert tojásokhoz a héjat és süsd meg rántottaként vagy egy jó omlettet is készíthetsz belőle, ha kedved úgy tartja. Burgonya héj: tök jó fűszeres chipset készíthetsz belőle, ha olajba kisütöd. Jól mutat főzelékek vagy krémlevesek tetején is.

A zsíros szennyeződések tisztítása: Mielőtt bármilyen vegyszer után nyúlnál, előbb szórd be a kérdéses, zsíros területet sóval vagy szódabikarbónával, majd egy kis idő után dörzsöld át valamilyen citrus féle héjával. Egyszerű, mint az 1×1, és a méreg drága tisztítószereket elfelejtheted!

Szépítkezés, a zöldség és gyümölcs héjakkal? (Csajok, ezt a részt nektek írom! ) Avokádó héj: Ha az avokádó húsát most használod fel egy jó kis recepthez, akkor a héját ki ne dobd! Dörzsöld be vele az arcodat vagy a lábadat és 20 perc elteltével mosd le. Olyan hatást érsz el vele, mintha most kented volna be a testrészeid testápoló krémmel.

Narancs/Citrom héj sőt még a banán héja is segít a fogakat fehérebbé tenni. Vágd 1 cm széles csíkokra, majd a fogmosás előtt helyezd fel a fogaidra, egy kis időre, vagy csak dörzsöld át velük. Vigyázz, hogy ne legyen túl sokáig a fogaidon, mert sérülhet a fogzománc. Vöröshagyma héj hajszínezésre? Igen, egy kevés vízben főzd meg a héjakat. A kihűlt és leszűrt főzettel öblítsd le a hajadat. Csillogó vöröses fényű lesz a hajad tőle.

Milyen ötleted van még a gyümölcs és zöldség héjak újra használására?
Keress meg minket Facebookon és szólj hozzá posztunkhoz! 

www.stretti.hu